Μάθετε περισσότερα για τα προγράμματά μας

  • Ιατρικό Πρόγραμμα
  • Επιχειρηματικό Πρόγραμμα
  • Nομικής Ενδυνάμωσης

Το Πρόγραμμά Μας

Το Ιατρικό μας πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή δωρεάν, σταθερής και ευρείας ιατρικής κάλυψης των αναγκών που έχουν οι ευάλωτοι πληθυσμοί της Αθήνας, δίνοντας βαρύτητα στους πληθυσμούς προσφύγων και αιτούντων ασύλου. Για να το πετύχουμε αυτό, δημιουργήσαμε το ημερήσιο ιατρείο της GB στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο προσφέρει τρεις αναγκαίες ειδικότητες: Παιδιατρική, Οφθαλμολογία και Γυναικολογία.

Πως δουλεύουμε

Η συνεργασία που έχουμε με τοπικές ΜΚΟ και τον Δήμο Αθηναίων δίνει την δυνατότητα παραπομπής ασθενών στο Ιατρείο μας, και εν συνεχεία την κατεύθυνσή τους σε άλλες υπηρεσίες ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες τους. Οι γιατροί μας παρακολουθούν κυρίως παιδιά και γυναίκες με προσφυγικό υπόβαθρο, αλλά και άλλους ευάλωτους πληθυσμούς της πόλης, όπως μονογονείς, ηλικιωμένους και κοινωνικοοικονομικά μειονεκτούντες. Όλοι οι ασθενείς που επισκέπτονται το ιατρείο μας, αντιμετωπίζονται με σεβασμό, ενδυναμώνονται και αντιμετωπίζονται ισότιμα χωρίς διακρίσεις.

Εμπειρία Ασθενή

‘Όταν η κόρη μου αντιμετωπίζει ιατρικά προβλήματα επισκέπτομαι τους γιατρούς της Global Brigades Ελλάδας διότι πάντα εξετάζουν προσεκτικά τους ασθενείς. Κάθε φορά που επισκέπτομαι το πολυϊατρείο βλέπω πόσο σκληρά προσπαθεί το προσωπικό για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ασθενών, παρέχοντάς τους επίσης είδη πρώτων βοηθειών και φάρμακα. Κάθε φορά που βρίσκομαι εδώ, νιώθω σαν να είμαι στην οικογένειά μου!’ Μία μητέρα ασθενούς παιδιατρικής του Πολυϊατρείου της GB της Αθήνας από το Ιράν

Εμπειρία Ασθενή

“Η Οργάνωση μάς έχει προσφέρει ηρεμία καθώς εμπιστεύομαστε τους γιατρούς για τα εμβόλια αλλά και τις εξετάσεις ρουτίνας των παιδιών μας. Από όταν αρχίσαμε τις επισκέψεις στον παιδίατρο σας, όλα τα παιδιά μου ακολουθούν με συνέπεια το πρόγραμμα εμβολιασμού της Ελλάδας. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμάς αλλά και για το μέλλον τους. Επίσης, είναι πολύ ευχάριστο κάθε φορά που σας επισκεπτόμαστε για ραντεβού, να λαμβάνουμε σακούλες δώρων. Αυτό ενθαρρύνει και τα παιδιά να έρθουν, ακόμα και πριν από ραντεβού για εμβολιασμό ρουτίνας.” Ένας πατέρας δύο κοριτσιών και ενός αγοριού, ασθενών Παιδιατρικής, από το Ιράκ.

Το Πρόγραμμά Μας

Το Επιχειρηματικό μας Πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη Ελλάδα και έχουν μικρές επιχειρήσεις στην Αθήνα. Παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε πολύ μικρές επιχειρήσεις με την υποστήριξη εθελοντών φοιτητών, επαγγελματιών συμβούλων και του προσωπικού μας, καθώς και μικρές δωρεές προσαρμοσμένες στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ανάγκες της κάθε επιχείρησης.

Πως δουλεύουμε

Συνεργαζόμαστε κυρίως με Εστιατόρια, Μπαρ & Καφετέριες, Μίνι Μάρκετ, Καταστήματα Τεχνολογίας και Υπηρεσιών Διαδικτύου, Καταστήματα Ρούχων και Επιχειρήσεις Εισαγωγών - Εξαγωγών. Κατά την διάρκεια του προγράμματος, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων μπορούν να αποκτήσουν νέες οικονομικές και λογιστικές δεξιότητες ή εργαλεία, καθώς και να αντιληφθούν το εγχώριο επιχειρηματικό περιβάλλον. Στοχεύουμε επίσης στην εξοικείωση των επιχειρήσεων με τις νέες τεχνολογίες και στην καθοδήγηση σχετικά με την πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης.

Εμπειρία Μικροεπιχειρηματία

“Αν έπρεπε να συνοψίσω την εμπειρία μου, θα έλεγα ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες μου! Είχα κάποιες αρχικές ανησυχίες και φόβους, αλλά τίποτα από αυτά δεν επιβεβαιώθηκε. Οι εθελοντές ήταν πολύ έξυπνοι, ευρηματικοί και ευγενικοί! Ήταν αξιοθαύμαστο και συγκινητικό να βλέπεις με πόση σοβαρότητα, επιμέλεια και σεβασμό αντιμετώπιζαν τα θέματα του Wildflower. Όσον αφορά τα επόμενά μου βήματα, ξέρω από την εμπειρία μου ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στο να γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις και στο να το κάνεις όντως. Δηλώνω, όμως, έτοιμη να κάνω πράξη τις προτάσεις που μου έδωσαν και αίσθανομαι ήδη ενθουσιασμένη να δουλέψω πάνω σε αυτές.” Ιδιοκτρήτρια της Επιχείρησης Wildflower. As for the next steps, I know from experience that there is a big difference between knowing what you have to do and actually doing it. But I am ready to implement the deliverables and feel motivated to work on these" Wildflower shop owner

Εμπειρία Φοιτητή

‘Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Global Brigades, τον καθηγητή και τα άλλα μέλη της ομάδας μου, οι οποίοι στα πλαίσια του μαθήματος Διεθνούς Επιχειρηματικότητας, μου προσέφεραν την δυνατότητα να πάρω μέρος στην εργασία που στόχο είχε να βοηθήσει μια επιχείρηση μεταναστών στην Ελλάδα. Η ομάδα μας παρέδωσε ένα πλάνο που αποσκοπεί στην αύξηση της παρουσίας της επιχείρησης στο διαδίκτυο και στην διασφάλιση της επιτυχίας μιας νέας υπηρεσίας ενοικίασης. Δημιουργήσαμε εκπαιδευτικά βίντεο, ένα πρότυπο ανάλυσης χρηματοοικονομικής εξισορρόπησης, νέο λογότυπο και πολλά άλλα. Ήταν μια εμπειρία από αυτές που σε βοηθούν να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τον κόσμο. Η δυνατότητα που μας έδωσε ώστε να οικοδομήσουμε μία σχέση και στο τέλος να έχουμε έναν ευχαριστημένο πελάτη, ήταν αυτή καθεαυτή η χαρά!’ Ένας φοιτητής Επιχειρήσεων

Το Πρόγραμμά Μας

Το πρόγραμμα νομικής ενδυνάμωσης της Global Brigades Ελλάς αφορά την καλύτερη πρόσβαση προσφύγων και αιτούντων ασύλου σε νομική βοήθεια. Εστιάζουμε το έργο μας στους αιτούντες ασύλου που δεν έχουν τους πόρους να αναζητήσουν νομική υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των οποίων οι υποθέσεις έχουν απορριφθεί και πρέπει να ασκήσουν έφεση.

Πώς Δουλεύουμε

Με επίκεντρο την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σε συνεργασία με το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, παρέχουμε: εκπαίδευση σχετικά με την διαδικασία ασύλου και σχετικούς όρους όπως οι ασφαλείς τρίτες χώρες, κατανόηση του ολιστικού μοντέλου λειτουργίας της GB και άλλων ΜΚΟ που παράγουν ενταξιακό έργο, καθώς και εκπαιδευτικά εργαστήρια για ασυνόδευτα παιδιά.

Εμπειρία Εθελοντή

“Αυτή η εβδομάδα ήταν απίστευτα αποκαλυπτική ως προς τις πάρα πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι προσφυγές, τόσο σε νομικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Επιπλέον, ενημερώθηκα σχετικά με την περίπλοκη διαδικασία της αίτησης ασύλου και της ένταξης σε μία κοινωνία που μπορεί να είναι εχθρική προς τους πρόσφυγες”

Εμπειρία Εθελοντή

“ Η ομάδα μας επισκέφτηκε έναν ξενώνα για ασυνόδευτα παιδιά και παρουσίασε ένα διαδραστικό εργαστήριο. Συναντήσαμε κάποια έφηβα κορίτσια 12-18 ετών και μιλήσαμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την συναίνεση. Ήταν απίστευτα συγκινητική για εμένα η ευκαιρία να συνδεθώ με αυτά τα υπέροχα κορίτσια. Ακόμα και αν η λεκτική επικοινωνία ήταν εφικτή μέσω μεταφραστών, πιστεύω ότι καταφέραμε να συνδεθούμε και να επικοινωνήσουμε στο σύντομο χρονικό διάστημα που ήμασταν εκεί”
*Statistics provided represent impact across all countries and all communities

Η Ιστορία Μας


Η Global Brigades είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που από το 2004 εργάζεται για την εφαρμογή ενός μοναδικού ολιστικού μοντέλου με στόχο την ενδυνάμωση των περιθωριοποιημένων κοινοτήτων και την μείωση των ανισοτήτων. Με την εφαρμογή προγραμμάτων που επικεντρώνονται σε θεμελιώδη ζητήματα υγείας και οικονομίας, οι κοινότητες αυτές χτίζουν την αυτοσυντηρούμενη ανάπτυξή τους.

Το 2018, ύστερα από πρόσκληση του Διεθνούς Γραφείου Μετανάστευσης (ΙΟΜ) του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και στα πλαίσια της Προσφυγικής Κρίσης, η Global Brigades ξεκίνησε την λειτουργία της στην Ελλάδα, στοχεύοντας στην κάλυψη ενός κενού των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης. Αφού αξιολογήσαμε την κατάσταση στους προσφυγικούς καταυλισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, και σε συνεργασία με το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας, ξεκινήσαμε την δικτύωση με άλλους βασικούς παράγοντες του πεδίου, αποσκοπώντας στην υλοποίηση της αποστολής μας. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό ήταν η εντατική συνεργασία με εμπλεκόμενους τοπικούς οργανισμούς, κέντρα περίθαλψης προσφύγων και εθελοντές.

Ξεκινήσαμε την εφαρμογή και την προσαρμογή του μοντέλου μας σε αυτό το ιδιαίτερο περιβάλλον και σύντομα ήμασταν έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε ένα πιλοτικό Ιατρικό Πρόγραμμα στον προσφυγικό καταυλισμό της Ριτσώνας. Σε αυτό, και με την συμμετοχή διεθνών εθελοντών, παρείχαμε περισσότερες από 600 ιατρικές και 500 οδοντιατρικές εξετάσεις ασθενών, καθώς και πλειάδα σεμιναρίων υγείας και θεραπείας μέσω της Τέχνης για παιδιά και ενήλικες. Η γνώση που αποκτήσαμε από αυτή την εμπειρία και μία πρόσθετη χαρτογράφηση μέσων και αναγκών, μας οδήγησαν στην ίδρυση, το 2020, του σταθερού πολυϊατρείου μας στην Αθήνα και στη έναρξη του επιχειρηματικού μας προγράμματος το 2021.

greece-country-statistics

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί με την Global Brigades Ελλάς χρησιμοποιώντας τα παρακάτω:

Γενικευμένα Αιτήματα

Τηλέφωνο: +30 ‎21 6900 6736 / +30 69 8856 1427
greece@globalbrigades.org

ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Εδώ θα προσθέτουμε όλα τα νέα που αφορούν την Global Brigades Ελλάς!

Νέα Συνεργασία μεταξύ GB Ελλάς και SAMS Ελλάς
Η Global Brigades Ελλάς και η SAMS (Syrian American Medical Society) Ελλάς ξεκίνησαν να συνεργάζονται ώστε να παράσχουν ιατρικές υπηρεσίες, πλήρως απαραίτητες για τους ευάλωτους πληθυσμούς της Αθήνας. Από το Μάρτιο του 2022, η GB Ελλάς και η SAMS Ελλάς προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες σε εβδομαδιαία βάση σε γυναίκες και παιδιά, στο Πολυϊατρείο της Global Brigades Ελλάς στην Αθήνα. Κάθε Δευτέρα, ένας Γυναικολόγος και ένας Παιδίατρος από τη SAMS Ελλάς επισκέπτονται το πολυϊατρείο μας στην Αθήνα για να προσφέρουν στους ασθενείς γνωματεύσεις, εξετάσεις, όπως και εμβολιασμούς. Αυτή η συνεργασία επεκτείνει τους ορίζοντες της GB Ελλάς, προσφέροντας γνωματεύσεις σε περισσότερους ευάλωτους πληθυσμούς της Αθήνας.

Διαβάστε Περισσότερα!

ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Διαβάστε παρακάτω εμπειρίες ασθενών, επιχειρηματιών, εθελοντών και προσωπικού από τη Global Brigades Ελλάς!

Το Πολυϊατρείο της GB στην Αθήνα: Μια ματιά στη Διαδικασία Σχεδιασμού!
Το ARCHISEARCH.GR παρουσιάζει το Ιατρείο μας στην Αθήνα, επισημαίνοντας πως καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο λειτουργικό, “ζεστό” και φιλόξενο για ευάλωτους πληθυσμούς μέσω ενός σχεδιασμού χαμηλού κόστους και βιωσιμότητας

Διαβάστε Περισσότερα!

Η Ομορφιά στο Στοτάδι από τον Joseph Hastings
Γνωρίστε τον Joseph Hastings, ένα μαθητή του σχολείου Montgomery Bell Academy ο οποίος συμμετείχε το Μάρτιο του 2022, σε ένα Εθελοντικό Πρόγραμμα Σχολείων (Squad) της GB στην Ελλάδα! Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές του σχολείου συμμετείχαν σε εθελοντικές δράσεις για δύο Σπίτια Φιλοξενείας της ΜΚΟ Ekfrasis για ασυνόδευτευτους ανήλικους πρόσφυγες.

Διαβάστε Περισσότερα!

Γνωρίστε τη Δρ. Μαρία, Υπέυθυνη του Ιατρικού Προγράμματος της Global Brigades Ελλάς
Γνωρίστε τη Δρ. Μαρία, Υπέυθυνη του Ιατρικού Προγράμματος της Global Brigades Ελλάς

Η Μαρία είναι Υπεύθυνη τους Ιατρικού Προγράμματος στην Ελλάδα. Ήρθε στην ομάδα της Global Brigades τον Μαίο τους 2021 για να εξασφαλίσει ότι οι ασθενείς του Πολυϊατρείου μας αισθάνονται ευπρόσδεκτοι, ασφαλείς και λαμβάνουν τις υπηρεσίες που χρειάζονται. Ως Παιδίατρος, η Μαρία εξετάζει παιδιά από 2 εβδομάδων εώς 16 ετών.

Διαβάστε Περισσότερα!

ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

Η Global Brigades Ελλάς είναι μία από τις πολλές οντότητες μιας μεγάλης διεθνής οργάνωσης η οποία λειτουργεί σε τρεις ηπείρους. Μάθετε περισσότερα για την λειτουργία της Global Brigades σε διεθνές επίπεδο!

Συμμετείχα στα εθελοντικά προγράμματα (Brigades) της Global Brigades σε όλες τις χώρες που προφέρονται! Αυτά είναι που έμαθα από την καθεμία.
Η Katie έχει κάνει εθελοντισμό σε όλες τις χώρες που συνεργάζεται η GB και μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της:
Στα ταξίδια μου σε όλες τις 6 χώρες που η GB προσφέρει εθελοντική δράση, έμαθα περισσότερα από όσα περίμενα ποτέ. Κάθε χώρα, όπως και κάθε κοινότητα εντός αυτής, μου έμαθε κάτι καινούριο για την οργάνωση, την παγκόσμια ενίσχυση/βοήθεια για εκείνους που τη χρειάζονται περισσότερο, όπως και τις διαφορετικές ανάγκες που έχει το εκάστοτε έθνος. Αυτή είναι η εμπειρία από αυτά που έμαθα από “πρώτο χέρι”.

Διαβάστε Περισσότερα!

Οι καλύτερες GB στιγμές του 2021
Όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, συνηθίσαμε και εμείς να προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές που έφερε το 2020. Το 2021 συνεχίσαμε να προσαρμοζόμαστε και να καλοσορίζουμε την αλλαγή μέσα σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας. Ωστόσο, αυτό που κάνει την Global Brigades αυτό που είναι, είναι ότι παρέμεινε ίδια παρά τα εμπόδια. Υποδεχόμενοι το 2022, ας ρίξουμε μια ματιά στις στιγμές τους 2021!

Διαβάστε Περισσότερα!

Η Σύνδεσή μας με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2015, οι χώρες υιοθέτησαν μία σειρά από στόχους-μέρη της Νέας Ατζέντας Βιώσιμης Ανάπτυξης ώστε να τερματίσουν τη φτώχια, να προστατέψουν τον πλανήτη και να εξασφαλίσουν την ευημερία όλων.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2015, οι χώρες υιοθέτησαν μία σειρά από στόχους-μέρη της Νέας Ατζέντας Βιώσιμης Ανάπτυξης ώστε να τερματίσουν τη φτώχια, να προστατέψουν τον πλανήτη και να εξασφαλίσουν την ευημερία όλων.

Καλή υγεία και ευημερία για όλους σε κάθε ηλικία.

Καλή υγεία και ευημερία για όλους σε κάθε ηλικία.

Related Programs
  • Medical
  • Dental
Διαθεσιμότητα και σωστή διαχείριση των υδάτων πόρων για όλους.

Διαθεσιμότητα και σωστή διαχείριση των υδάτων πόρων για όλους.

Related Programs
  • Engineering
  • Public Health
  • Water
Διατηρητέα, διαχειρίσιμη και συμπεριληπτική οικονομική ανάπτυξη και ολική, παραγωγική και αξιοπρεπής εργασία για όλους.

Διατηρητέα, διαχειρίσιμη και συμπεριληπτική οικονομική ανάπτυξη και ολική, παραγωγική και αξιοπρεπής εργασία για όλους.

Related Programs
  • Business
  • Human Rights